Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська Гельсінська спілка з прав людини засудила вирок Сергію Стерненку

Як зазначено в заяві УНСПЛ, Сергію Стерненку присудили 7 років ув'язнення за обвинуваченням у сумнівній справі 2015 року. Натомість три напади на самого Стерненка залишаються не розслідуваними.
Сергій Стерненко у залі суду / Фото: Максим Пшибишевський, ZMINA

Приморський суд Одеси визнав винним громадського активіста Сергія Стерненка у справі про начебто викрадення проросійського одеського політика, соратника мера Труханова – Сергія Щербича.

Активіста засудили до семи років і трьох місяців ув’язнення та мають конфіскувати половину наявного майна. Сергія визнали винними за статтями про “розбій” та “незаконне зберігання зброї”. За статтею про “викрадення людини за попередньою змовою” збіг термін давності, тому активіста звільнили від відповідальності.

Стерненко назвав рішення суду “продиктованим з Банкової” і вважає, що на суддів тиснули, саме тому вони перенесли оголошення вироку суду з 19 лютого на 23. Стерненко не визнає провини.

Рішення суду першої інстанції буде оскаржене в порядку апеляції, до набуття вироком законної сили і рішення апеляційного суду активіст перебуватиме в СІЗО.

Сьогодні у різних містах України збираються акції на підтримку Сергія Стерненка.

Нагадаємо, що УГСПЛ представляє інтереси Сергія Стерненка як потерпілого у трьох справах щодо нападів на нього впродовж 2018 року. У жодному з кримінальних проваджень за цими епізодами слідством не встановлені замовники та досі не притягнуті до кримінальної відповідальності виконавці. Раніше УГСПЛ писали про те, що переслідування активіста є політично вмотивованим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ