Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські каратисти вибороли дві медалі на етапі Прем’єр-ліги в Токіо

Українські каратисти зуміли вибороти дві медалі на етапі Прем’єр-ліги WKF в Токіо. Володарями бронзових нагород стали львів’янка Галина Мельник (до 68 кг) та сумчанин Ігор Угніч (до 60 кг). Що цікаво, Ігор Угніч у бронзовій сутичці переміг львів’янина Олега Філіповича.

До медальних поєдинків в Токіо також зуміли дійти лідери чоловічої збірної Станіслав Горуна зі Львова та Валерій Чеботар з Вінниці.

Станіслав Горуна дійшов до півфіналу, розгромивши суперників з Бельгії (8:0), Ямайки (7:0), Іспанії (9:2). У півфіналі наш капітан поступився японцеві Юта Морі – 0:2. А в бронзовому фіналі вже вкотре цього року зустрівся з непоступливим угорцем Габором Харшпатакі, який на цей раз переміг – 4:3.

Валерій Чоботар у третьому колі програв японцеві Рікіто Шимаді (3:4), та завдяки тому, що японець пройшов у фінал, отримав можливість поборотися за бронзу. До бронзового фіналу чернівчанин вийшов, здолавши легендарного грека Георгіоса Цаноса (4:3), але вирішальний бій програв Ігорю Чикмарьову з Казахстану – 1:6.

Львів’янка Галина Мельник спочатку перемогла Чао Чжу (Тайпей) – 3:0, потім за хантеєм за рахунку 0:0 виграла у Васілікі Панециду (Греція), а в третьому двобої завдала поразки українці Ірині Зарецькій, яка виступає за Азербайджан – 3:1. У півфіналі знов за хантеєм Галина поступилася 3-му номеру світового рейтингу Єлені Кірічі з Швейцарії. А у бронзовому фіналі впевнено перемогла Луану Дебатті з Бельгії – 2:0.

«Побаченим у Токіо я залишився задоволений, - каже Антон Нікулін, головний тренер збірної України з карате. – На цьому етапі Прем’єр-ліги себе добре проявили наші молоді спортсмени, а це не може не радувати. У цьому залі в Токіо відбудуться Олімпійські ігри, а відтак можна сказати, що ми уже пройшли своєрідне його випробовування. Ми впевено готуємося до Олімпіський Ігор-2020 року, а відтак форсувати події нам немає сенсу. Повернувшись з Токіо, проведемо навчально-тренувальні збори у Львові, де уже будемо безпосередно готуватися до чемпінату світу, що відбудеться у Мадриді з 6 по 11 листопада».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ