Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Українські медики отримають костюми, які закупили в Китаї, наступного тижня, - МОЗ

Українські медпрацівники отримають захисні костюми, які закупили у Китаї на 40% дорожче за вітчизняні костюми, наступного тижня.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише Громадське.

Він зазначив, що вантаж з костюмами вже прибув в Україну.

«З понеділка почнеться розподіл всіх костюмів по лікарнях, лабораторних центрах, де вони потрібні. На понеділок-вівторок ці костюми поїдуть до наших медпрацівників», — пояснив Степанов.

Раніше Степанов розповідав, що захисні костюми мали привезти до 1 травня. Але через те, що Державна митна служба Китаю ввела обмеження на експорт костюмів і засобів захисту, поставка затрималась.

Про закупівлю костюмів для лікарів дорожче на 40% повідомила 21 квітня народна депутатка від «Голосу» Олександра Устінова. Так, «Медичні закупівлі» за вказівкою МОЗ знайшли костюми у вітчизняного виробника й «збили» ціну з орієнтовних 400 гривень за штуку до 245.

Однак МОЗ вже після тендеру поставило більш жорсткі умови до сертифікації костюмів і скасувало тендер, після чого власний тендерний комітет МОЗ менш ніж за добу знайшов необхідні костюми в Китаї — за 488 гривень (загалом 34,8 мільйона за 71 тисячу костюмів).

Устінова зазначає, що навіть враховуючи нові вимоги МОЗ, такі костюми можна купити за ціною 300 гривень.

Зі свого боку, у Міністерстві охорони здоров’я всі обвинувачення відкидають. Заступниця міністра Світлана Шаталова заявила і на брифінгу, і у себе на Facebook, що костюми, про які домовилися «Медичні закупівлі», не відповідають вимогам, тому й закупили закордонні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ