Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські моряки хочуть допомогти засудженому на Росії активісту Котову

Українські військові моряки, які понад дев’ять місяців провели в московському СІЗО і минулого тижня повернулися в Україну після обміну між Києвом і Москвою, зібрали гроші на підтримку засудженого в Москві російського активіста Костянтина Котова.

За інформацією Радіо Свобода, про це повідомив Микола Полозов – один з адвокатів моряків. Котов був одним із тих активістів, які допомагали морякам передачами в московському СІЗО. Він також приходив до них на суди, стояв у пікетах на підтримку політв’язнів українців і кримських татар, пише Полозов. Крім того, Костянтин Котов брав участь у пікетах з вимогою обміну між Росією і Україною за формулою ʺвсіх на всіхʺ.

У серпні – після московських масових акцій протесту – Котов був заарештований і засуджений до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченням в неодноразових порушеннях на мітингах.

Українські моряки ʺна знак вдячності і подяки за його підтримку в той момент, коли вони самі перебували в тюрміʺ, як написав Полозов, зібрали на його підтримку майже 26 тисяч рублів і більше ніж 12 тисяч гривень.

24 українських військовослужбовців захопили російські прикордонники в Чорному морі в листопаді 2018 року. Їх звинуватили в незаконному перетині російського кордону і відправили в СІЗО. Ніхто з них не визнав провини, українські моряки називали себе військовополоненими. 7 вересня вони увійшли в число 35 українських громадян, яких Росія обміняла на 35 осіб, виданих їй Україною.

Нагадаємо, як недавно повідомляв Микола Полозов, Росія може видати Цемаха Нідерландам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ