Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українські музиканти презентують туристичні мотомаршрути

Віднині стартує всеукраїнський туристичний проект «Моя мотокраїна. Відомі українці рекомендують».

Протягом трьох місяців зіркові музиканти проїдуть на мотоциклах туристичні маршрути у різних частинах України. В першому сезоні проекту таких маршрутів буде п’ять: Київщиною,  Полтавщиною, Сіверщиною, замками Західної України та Закарпаттям.

«Ідея створення проекту «Моя мотокраїна» зародилася під час карантину. Літом 2020 року я сам подорожував байком різноманітними куточками України і зрозумів, що на жодному з вільно доступних ресурсів не представлено детальних маршрутів саме для мотоциклів. Заручившись підтримкою Валерія Кришня – першого українця, який здійснив навколосвітню подорож на байку, ми розвинули ідею та цього літа стартуємо мотомаршрути країною із знімальною групою та зірковими колегами, які так само є частиною мотоциклетної культури», - розповів автор проекту, лідер гурту «КОРАЛЛІ» Мишко Адамчак.

Сьогодні вранці у перший маршрут проекту вирушив вокаліст гурту Kozak System Іван Леньо. Він представить рідну Чернігівщину.

Також у проекті візьмуть участь Олег Скрипка (лужер гурту ВВ), Олег Фагот Михайлюта (вокліст гурту ТНМК), Геннадій Попенко (актор, телеведучий, шоумен), Сергій Танчинець (лідер гурту Без Обмежень) та інші зіркові байкери.

В рамках проекту створять 5 відеороликів з детальним описом маршрутів та історіями формування любові до мотоциклів відомих музикантів – учасників проекту.

«Мета цього проекту – показати ті куточки України, які облюбували митці, культурні діячі. Тобто місця, які стали для нас певними місцями сили, і ми розкажемо про них щось таке, чого не знає жоден гід. Я буду показувати регіон Сіверщина. В ньому багато історичних пам’яток: це і Батурин, Новгород-Сіверський і Сосниця, де народився Довженко… Треба надати належне авторам проекту, адже ці маршрути – можливість краще знати нашу історію, бо, що краще ти знаєш історію, то краще сприймаєш сьогодення та правильніше ведеш себе, як українець, в своєму власному просторі», - зазначив Іван Леньо.   

Всі маршрути будуть у вільному доступі у соцмережах. Автори проекту закликають долучатися до мандрівок не лише власників байків, а й автомобілістів, любителів подорожувати велосипедом чи іншим видом транспорту.

Проект «Моя мотокраїна. Відомі українці рекомендують» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державного агентства розвитку туризму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ