Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українські посадовиці зможуть відвідувати своїх дітей за кордоном

Українки, які обіймають посади на державній службі, мають право відвідувати своїх неповнолітніх дітей, які перебувають за кордоном.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів з посиланням на нові правила перетину кордону для держслужбовців та представників органів місцевого самоврядування.

Зазначимо, 23 січня РНБО ухвалила рішення, згідно з яким на час воєнного стану держслужбовці можуть виїжджати за кордон лише в службове відрядження.

Попри зміни в законодавстві, українські посадовиці можуть безперешкодно відвідувати своїх дітей, які перебувають за кордоном.

Щоб виїхати за кордон матері, потрібно надати свідоцтво про народження дитини або завірену копію чи інший документ, який засвідчує, що саме вона є матір’ю неповнолітньої дитини. Водночас має бути відмітка в базі Держприкордонслужби про перетин кордону дитиною. Якщо такої відмітки немає, потрібно мати довідку про перебування дитини на консульському обліку в іншій країні. Також жінка-посадовець може перетинати кордон разом зі своєю дитиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ