Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Українські рятувальники перебуватимуть у Туреччині до 10 діб - ДСНС

Співробітники ДСНС України попередньо мають бути на роботах з ліквідації наслідків землетрусу у Туреччині до 10 діб.
Фото: ДСНС України

Про це повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Демчук, пише Укрінформ

“Команда, яка була сформована, попередньо мобілізована на 10 діб. Але, зважаючи на оперативну обстановку, яка складатиметься на території Туреччини, окремо ухвалюватиметься рішення, скільки там перебуватиме ця команда”, - сказав він.

Демчук зазначив, що основне завдання наших рятувальників у Туреччині - пошук вцілілих під завалами, їх порятунок та надання домедичної допомоги.

За його словами, вся координація на державному рівні між очільником ДСНС Сергієм Круком здійснюється з посольством України у Туреччині й з дипустановами цієї країни. 

Він додав, що моніторинг щодо наших співгромадян у Туреччині здійснює Міністерство закордонних справ України, з яким ДСНС постійно комунікує.

Демчук зазначив, що та команда, яка відбула до Туреччини, дійсно має практичний досвід у подоланні наслідків надзвичайних ситуацій, у пошуку людей під завалами.

“Ці люди неодноразово брали участь на території України під час війни в пошуку і рятуванні людей …цей досвід дасть можливість ефективно працювати на території Туреччини”, - запевнив він. 

Як повідомлялося, відповідно до даних турецької сторони, загальна кількість загиблих унаслідок землетрусів у Туреччині й Сирії сягнула 9638 осіб, поранених - 45 555.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ