Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українські веслувальники тріумфували на Чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Дракон»

Протягом 3-7 липня у чеському місті Рачіце проходив 15-й Чемпіонат Європи з веслування на човнах «Дракон».

У змаганнях взяли участь понад 1500 спортсменів з 16 країн, серед яких була і збірна України, яка складалася з 220 учасників.

Українські веслувальники змагалися у різних вікових категоріях: юнаки, юніори, молодь, дорослі та ветерани. Вони вибороли 29 золотих, 27 срібних та 7 бронзових медалей, що дозволило їм здобути «Кубок Європейських націй» за підсумками виступів. Це престижне досягнення свідчить про високий рівень підготовки та майстерності наших спортсменів.

Головний тренер збірної Катерина Коваленко відзначила, що цьогорічна команда змогла максимально закрити всю програму, попри те, що багато спортсменів зараз служать у війську. Особливо важливим було перше в історії участь української команди в класі «парадрагон», де наші спортсмени одразу ж стали чемпіонами Європи.

Згідно зі статистикою змагань, українські веслувальники показали високі результати на дистанціях 200 м, 500 м і 2000 м. Наші спортсмени здобули найбільше нагород у категоріях серед дорослих та юніорів, продемонструвавши значний прогрес порівняно з попередніми роками.

Таким чином, успіх українських веслувальників на Чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Дракон» став яскравим підтвердженням їхнього таланту та наполегливості, а також зміцнив позиції України на світовій спортивній арені.

Друге місце зайняла збірна Угорщини, третє - Німеччини.

1/1

Довідка.

Веслування на човнах «Дракон» — це вид спорту, в якому використовуються спеціальні човни, стилізовані під драконів. Кожен човен вміщує 20 веслувальників, одного барабанщика і одного керманича.

Спорт бере свій початок у Китаї понад 2000 років тому. Сучасні змагання включають різні дистанції (200 м, 500 м, 2000 м) і проводяться як на національному, так і на міжнародному рівнях. Окрім фізичної витривалості, цей спорт вимагає високого рівня командної злагодженості та синхронності.

Учасники змагань розділені на різні категорії за віком та рівнем підготовки, зокрема, є категорії для юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Окрема категорія «парадрагон» включає спортсменів з обмеженими можливостями.

На міжнародних змаганнях українські команди стабільно показують високі результати, здобуваючи медалі та престижні нагороди, що підтверджує їхню майстерність та підготовку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ