Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські військові проведуть широкомасштабні навчання в Азовському морі - РНБО

Cекретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов повідомив, що українські військові планують провести широкомасштабні навчання в Азовському морі.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, що Росія планує провести навчання незабаром в Азовському морі, і дій України будуть у цьому зв'язку, повідомляє Укрінформ.

"Хочу надати інформацію, про яку я нікому ще не розказував, що українські військові також планують провести серйозні навчання в Азовському морі", - сказав Турчинов.

Він зауважив, що в Азовському морі у відповідь на агресію Росії відбувається нарощення військових компонентів. За його словами, ми нарощуємо морські сили, значно посилюємо берегову охорону і авіаційну компоненту. "І, безумовно, ми готові відповідати на будь-які провокації з боку російської сторони", - наголосив Турчинов.

Як повідомлялося, наприкінці вересня рятувально-пошуковий корабель Військово-морських сил України "Донбас" і морський буксир "Корець" здійснили похід з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку. Операція, здійснена під командуванням Генерального штабу Збройних сил України на виконання рішення Президента України, була проведена для посилення присутності в Азовському морі і забезпечення свободи судноплавства в його акваторії. Кораблі стануть основою нової бази ВМС в Азовському морі, яка має бути створена до кінця 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ