Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

“Ми будемо нищити росіян там, де будемо їх знаходити”, - Олексій Данілов

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України, виступив на дискусійній панелі у рамках 16-го Київського Безпекового Форуму.
Скріншот з відеотрансляції Форуму

“Те, що стосується нашої війни (ключове словосполучення - нашої війни), то ми не збираємось ні в кого питати, що ми будемо атакувати на території росії. Ми будемо нищити росіян там, де будемо їх знаходити, все те, що стосується військово-промислового комплексу російської федерації. Ми не будемо ні в кого питати дозволу”, - зазначив Олексій Данілов. 

Такою була відповідь секретаря РНБО на запитання модераторки дискусійної панелі Олени Ремовської, чи справді отримала українська сторона запит від американської сторони щодо ударів по російських нафтопереробних заводах. Нагадаємо, що сьогодні, 22 березня, у Financial Times з’явилась публікація, яка ґрунтується на анонімному джерелі, у якій йдеться про те, що США закликають Україну не здійснювати атаки на російські нафтопереробні підприємства. 

Олексій Данілов також звернув увагу на те, що для того, аби говорити про майбутнє, необхідно згадувати минуле. 

“Нас кинули в 90-их роках: забрали у нас зброю і передали її росії. росія зараз шантажує весь світ цією зброєю. Але це в минулому, яке нікому незручно згадувати. Коли кажуть зараз про допомогу, то ніхто не хоче згадувати на скільки десятків, сотень мільярдів доларів ви позбавили нас можливості захищати нашу країну, при чому взявши зобов’язання, що будете нам допомагати?”, - пояснив секретар РНБО. 

Щодо майбутнього нашої держави, Олексій Данілов переконаний, що Україна переможе, а також впевнений в наявності справжніх друзів і партнерів серед інших країн. Проте, на думку, секретаря РНБО, американці вчергове роблять величезну помилку, коли не розуміють що деколонізація росії буде відбуватися найближчим часом. 

“Вони не хочуть цього визнавати, бо не розуміють у який спосіб відбуваються ці процеси. У них ніхто питати не буде - вона сама буде автоматично деколонізована, якщо ми кажемо за майбутнє. І це буде на нашій з вами пам’яті”, - додав спікер. 

Олексій Данілов також додав, що наша війна "збудила" Європу, яка спала після Другої світової війни. Цей фактор, на думку спікера, є важливим. "Це ще раз підтвердження того, що наша стійкість, наша оборона дається нам дуже складно, але результати ми вже маємо. Ця війна буде впливати на весь світ без виключно”, - зазначив Олексій Данілов. 

Нагадаємо, що дискусійна панель на тему “Якою бачимо велику стратегію України і Заходу?” за участі Олексія Данілова відбулась в рамках 16-го Київського Безпекового Форуму, який тривав 21 та 22 березня 2024 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ