Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Українського альпініста 10 днів шукають в австрійських горах

В австрійському Тіролі тимчасово припинили пошуки українського альпініста Микиту Овсієнка. Сьогодні рівно 10 днів, як він зник в австрійських Альпах. Рятувальники припускають, що Овсієнко міг впасти в ущелину, куди не дістатися з собакою, і яку не побачити з вертольота.

35-річний чоловік - привіз до Тіроля групу туристів. Напередодні Святвечора, 6-го грудня, Овсієнко пішов у гори і пообіцяв повернутися до вечері. Відтоді - його шукають: із вертольотами, тепловими камерами - і пошуковими собаками, але без-результатно.

Знімальна група ТСН побувала на засіданні штабу і навіть піднімалася на гору Фольдьопп. Туди з нами вирушили троє альпіністів із собаками. Цей район прочісують не вперше. Але з моменту зникнення прийшла відлига, зійшов сніг, багато разів міняв напрямок вітер і це ускладнює пошук.

Микита Овсієнко був досвідченим альпіністом. Він узяв із собою альпіністське спорядження, льодоруб, шолом, мапу місцевих гірських стежок. У день зникнення, о 10.30 ранку, його бачив місцевий мисливець. Це було на північному боці гори. Тобто всього за дві години чоловік піднявся вгору і перетнув вершину.

"Він був спортсменом у дуже гарній формі. Таких людей не цікавить звичайний тур. Звідси добре видно скелі, тоді під снігом та кригою. Думаю він вирішив повправлятись у скелелазінні", - зазначив австрійський рятувальник. Він припустив, що Овсієнко міг впасти в ущелину, куди не дістатися з собакою, і яку не прогледіти зверху із ґвинтокрила. Під кригою опале листя, легко послизнутися.

Досвідчені рятувальники, що працюють тут понад 35 років, не можуть пригадати настільки масштабної пошукової акції. Перша група шукала всю ніч з 6 по 7 грудня.

Опівночі сюди пригнали авто-ПТС для пошуку сигналу мобільного телефону. Гірську місцевість прочісували лижники і рятувальники з собаками, звернулися и навіть до місцевих гірських шаманів. Окремо шукали товариша троє українських альпіністів.

Ще у п'ятницю 14 січня місцевість знову оглядали на вертольоті. Усі ці дні була плюсова температура. Утім, Овсієнко виходив лише на один день і відповідно мав із собою мало провіанту.

Рятувальники вже не сподіваються знайти його живим, однак, попри все, іще таки шукають, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ