Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Український культурний фонд оголосив нові грантові програми на 2019 рік

Вииконавчий директор Українського культурного фонду Юлія Федів під час онлайн-трансляції розповіла про нові грантові програми на 2019 рік. Про це інформує Урядовий портал.

Ці програми покликані підтримати створення сучасного інноваційного продукту в різних секторах культури, а також повідомила про умови, правила й терміни подачі документів на отримання грантів.

"Протягом минулого року команда Українського культурного фонду провела 11 стратегічних сесій, опитала близько 100 експертів з різних культурних напрямків, провела фокус-групи, проаналізувала наявні відкриті джерела щодо різних секторів культури і мистецтва, і результатом  нашої спільної роботи стала Стратегія Українського культурного фонду  на 2019-2021 рр. Вже 12 лютого  всі зацікавлені особи матимуть  можливість ознайомитись з її фінальним текстом", - повідомила Юлія Федів.

"У 2019 році ми змінюємо формат і вже оголошуємо не 3 типи конкурсів, а 8 конкурсних програм. Окрім них, ми також будемо реалізовувати інституційні програми фонду. На 2019 рік ми визначили для себе 7 пріоритетних напрямків діяльності, на які будуть спрямовані проекти Українського культурного фонду:

  • сприяння проведенню аналітичної і дослідницької діяльності у сфері культурних і креативних індустрій;
  • підтримка освітніх проектів, впровадження інновацій і новітніх технологій у сферу культури і мистецтва;
  • підтримка створення якісного інноваційного конкурентоспроможного культурного продукту, а також підтримка молодих митців;
  • сприяння розвитку культурної спадщини, а також її промоція, орієнтована на майбутнє;
  • підтримка проектів, які реалізуються на місцевому рівні в контексті децентралізації;
  • сприяння міжкультурному діалогу, розвитку української мови на теренах України, а також налагодженню партнерств між українськими організаціями та міжнародними партнерами
  • сприяння інтернаціоналізації української культури та її поширення за межі держави».

За словами виконавчого директора Українського культурного фонду, в контексті визначених пріоритетів команда планує активно співпрацювати з партнерами Фонду, такими як Держкіно, Український інститут книги, Офіс з просування експорту та іншими. Основними стратегічними цілями УКФ на наступні три роки визначені:

  • розбудова інституційної спроможності;
  • сприяння створенню культурного продукту;
  • промоція і поширення української культури.

«Також на осінь ми готуємо два сюрпризи і плануємо запустити ще дві конкурсні програми, але про це детальніше ми повідомимо протягом року.  Загалом 2019 рік для Українського культурного фонду і для всієї культурної креативної спільноти буде плідним на якісні культурні проекти», - зазначила Юлія Федів

Бюджет на 2019 рік складає  641 млн грн, який буде розподілений між програмами УКФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ