Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Український політв'язень оголосив сухе голодування в Криму

Кримськотатарський активіст Білял Аділов оголосив сухе голодування через жахливі умови тримання в СІЗО. Він є фігурантом так званої "справи Хізб ут-Тахрір".

Ув'язнений голодує з 20 серпня, повідомив журналіст Антон Наумлюк з посиланням на адвоката Аділова, передає 24. 

Фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" неодноразово зверталися до керівництва Ростовського СІЗО через нелюдські умови тримання в ізоляторі. Через скарги Аділова перевели до іншої, ще гіршої камери. Там український політв'язень скаржився, що йому не було чим дихати. Він намагався привернути увагу конвоїрів, проте безрезультатно. Тоді Аділов розірвав дроти у камері, щоб його принаймні вивели з душного приміщення. Однак, це не спрацювало, його посадили у карцер на 15 діб.

"На відео було видно, що він виглядає погано. Ми зверталися до медиків, які прибули до Аділова, але результати вимірювання тиску не вплинули на його участь у засіданні", – розповіла адвокат Аділова Людмила Тюренкова.

Захисники вважають, що погані умови утримання фігурантів "Хізб ут-Тахрір" безпосередньо пов'язані з активною позицією у СІЗО. Політв'язні постійно борються за поліпшення умов та звертаються до суду із відповідними клопотаннями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ