Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Українці скептично ставляться до вакцинації від коронавірусу в країні

Українці в середньому оцінюють процес вакцинації в державі на 2,3 бала за п’ятибальною системою. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Форуму здоров'я Зоряни Скалецької, - передає Гал-інфо.
Photo by Tmaximumge form PxHere

Зокрема четвертина респондентів оцінили процес вакцинації в країні як "жахливий", третина - як "поганий" і ще третина - як "середній". Менше, ніж 10% оцінюють процес вакцинації "добре" або "відмінно".

Слід зауважити, що 55% опитаних згодні, що вакцини придумали аби захистити людей, але 38% думають, що вакцини - це заробіток на людях та спосіб їхнього контролю.

46% вважають, що найбільшу відповідальність за своєчасну вакцинацію населення несе Міністр охорони здоров’я. 16% – Президент, 15% – Головний санітарний лікар, 11% – Верховна Рада, 4% – Прем’єр-міністр. За місяць зменшилася оцінка відповідальності Президента, натомість зросла щодо Головного санітарного лікаря.

Довідка

  • Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.
  • Вибіркова сукупність: 1 500 респондентів.
  • Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing --телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.
  • Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.
  • Терміни проведення: 18-19 березня 2021 р.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, станом на 25 березня 2021 року в Україні виявили 16 669 нових випадків коронавірусної хвороби

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ