Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українці стали 2 у світі за зростанням кількості замовлень на AliExpress

Як інформують у прес-службі АТ "Укрпошта", кількість замовлень українців із AliExpress за 10 місяців цього року зросла на 70%.
Розподіл відправлень Укрпошти з Китаю, вересень 2019 р.

Це вивело Україну на 2 місце за темпами зростання на маркетплейсі. За загальною вартістю проданих товарів на AliExpress у 2019 році Україна ввійшла у першу 10-ку кращих країн світу. За загальною вартістю проданих товарів на AliExpress у 2019 році Україна ввійшла у ТОП-10 країн світу.

Укрпошта за три квартали 2019 року вже доставила з Китаю понад 20 млн відправлень, і  більшість з них - це товари з інтернет-магазинів. Їх замовляють українці віком 24-35 років, більше половини з яких здійснюють покупки товарів на AliExpress через смартфон. За даними платформи, найпопулярніші товарні категорії: ʺтелефони та аксесуариʺ, ʺелектронікаʺ, ʺавтотовариʺ.

Товари з AliExpress найбільшим попитом користуються серед жителів Київської, Дніпропетровської та Харківської областей. 56% замовлених українцями посилок із Китаю Укрпошта доставила саме в ці регіони.  

ʺСтрімке зростання обсягів доставлених відправлень із Китаю ми пов’язуємо із запуском спеціально для AliExpress економ-сервісу доставки без відстеження Cainiao Super Economy для товарів вартістю до 2 дол. США і сервісу з частковим відстеженням AliExpress Saver shipping для товарів до 5 дол. США. Це дозволило продавцям на AliExpress знизити вартість товарів і пропонувати українському споживачу безкоштовну доставку. За даними Укрпошти, більше 30% китайських відправлень – це товари, вартістю до 2 дол. СШАʺ, - сказав перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

11 листопада в Китаї традиційно відбудеться найбільший розпродаж року - Всесвітній фестиваль шопінгу 11.11, який влаштовує AliExpress. Минулого року за 24 години на ньому було здійснено більше 1 млрд замовлень на загальну суму 30,8 млрд дол. США. За даними Укрпошти, за рахунок розпродажів у листопаді обсяг відправлень зростає на понад 70% до розміру середньомісячного обсягу відправлень.

Цього року з’являються нові пропозиції для покупців – можливість замовити зі знижками не лише китайські товари, але й вироби невеликих місцевих продавців з Італії, Іспанії, Туреччини та інших країн. Alibaba просуває розвиток малого та середнього бізнесу не тільки в Китаї, але й по  всьому світу.  

ʺЗавданням AliExpress є створення такої платформи, що стала б невід’ємною частиною способу життя для споживачів і торговців у всьому світі. Представлення на міжнародному рівні місцевих підприємців малого і середнього бізнесу, які зареєструвались на AliExpress для участі у головному Всесвітньому фестивалі шопінгу 11 листопада Alibaba Group, лише початок втілення наших рішучих намірів залучити більше місцевих малих та середніх підприємств до платформи та допомогти їм розвиватися й досягати успіху на міжнародних ринкахʺ, - сказав Ван Мінцян, генеральний менеджер AliExpress. ʺ

ʺБачення AliExpress із залучення малого бізнесу до глобального експорту повністю розділяє Укрпошта. Започаткована Укрпоштою безкоштовна програма для експортерів E-Export School та online кабінет для  експорту були відзначені цього року ʺWorld Post and Parcels Awards 2019ʺ як кращий проєкт із соціальної відповідальності та поштових технологій для електронної комерції. В українського малого та середнього бізнесу відкриваються нові можливості торгувати на найбільших онлайн-майданчиках та надсилати свої відправлення по всьому світу із найвіддаленіших куточків Україниʺ, - зауважив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

Довідково.
11 листопада Китай святкуватиме День холостяка, і інтернет-майданчики влаштують розпродаж, який продовжиться передноворічними знижками у Чорну п’ятницю та Кіберпонеділок. Зокрема, AliExpress проведе Всесвітній день шопінгу – на платформі доступні 10 000 000 товарів від 70 000 магазинів. Товари для дому, одяг, техніка зі знижками до 70% доступні із безкоштовною доставкою від Укрпошти або за мінімальною ціною доставки. Всесвітній фестиваль шопінгу від Alibaba 11.11, що проводиться щорічно 11 листопада, - це найбільший в світі 24-годинний розпродаж. У 2009 році, коли відбувся перший фестиваль, було продано товарів на 7,8 млн дол. США. AliExpress – глобальний маркетплейс, заснований в 2010 році.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, голограмні марки Укрпошти визнано одними з найкращих у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ