Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Українці стали лідерами серед іноземців з купівлі квартир у Польщі

Українці купили у Польщі 4275 квартир у 2022 році та стали лідерами серед іноземців із купівлі житлової нерухомості в країні.

Фото: Depositphotos

Українці купили у Польщі 4275 квартир у 2022 році та стали лідерами серед іноземців із купівлі житлової нерухомості в країні. Про це пише видання Wprost.

Торік іноземці уклали близько 10 тисяч угод з купівлі житла в Польщі.

Українці є явними лідерами щодо купівлі нерухомості в Польщі. З майже 10 тисяч проданих торік квартир українці придбали аж 4275.

"Деякі з тих, хто тікає від війни, — люди настільки заможні, що їм не доводилося розраховувати на гостинність польських родин, і вони винаймали чи купували квартири в Польщі.

Частина українців, мабуть, також сприйняла купівлю квартири в Польщі як можливість інвестувати ризикований капітал на безпечному ринку", — йдеться у повідомленні. 

Друге місце за активністю на ринку житлової нерухомості Польщі посіли німці, які купили 1118 квартир, третє – білоруси (889 квартир).

Також 276 квартир купили громадяни РФ. 

"Хто саме купує квартири в Польщі й чи це не агенти, чи люди, які намагаються захистити свої активи від можливих санкцій? Це не відомо", — кажуть журналісти

У виданні додають, що в Польщі відчувається брак квартир. Попри складну ситуацію на кредитному ринку, нові житла розкуповують, як тільки вони з'являються на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ