Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українців закликали негайно виїхати з Афганістану на тлі наступу "Талібану"

У зв’язку із ескалацією збройного конфлікту в Ісламській Республіці Афганістан, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Афганістану до стабілізації безпекової ситуації, а тим, хто продовжує перебувати в цій країні, – негайно залишити її територію.
фото - ВВС

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

У разі загрози життю або здоров’ю, виникнення інших обставин, що вимагають негайного консульського реагування, слід невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Таджикистан, до зони відповідальності якого належить Афганістан (телефон «гарячої лінії»: +992 900006520, електронна адреса: [email protected]) або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за номером телефону +38 044 238-16-57, електронна адреса: [email protected].

Нагадаємо, що в Афганістані після відводу військ США з країни розпочався наступ Талібану. Менше ніж за тиждень таліби взяли під свій контроль десять провінцій Афганістану. Майже третина з 34 столиць провінцій країни зараз перебуває під контролем “Талібану”. Після двох тижнів запеклих боїв таліби захопили афганське місто Лашкаргах, столицю південної провінції Гільменд та наблизилися до столиці країни. Офіційний представник “Талібану” Забіхула Муджахід на своїй сторінці в Twitter в п’ятницю заявив про захоплення “найважливіших” провінцій країни: Кандагару, Гільменду, Герату і Бадгісу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ