Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українця Гриба після лікарні повернули у СІЗО

Українця Павла Гриба, якого утримують в Росії, знову повернули до Краснодарського СІЗО, повідомив його російський адвокат Андрій Сабінін. У четвер Гриба вивозили з СІЗО на обстеження, - ВВС Україна.

"Гриб повернувся в СІЗО", - написав пан Сабінін у Facebook.

За його словами, перед тим українця вивозили до лікувального закладу, але це "не пов'язано з погіршенням здоров'я".

Комісія лікарів вирішувала питання про можливість перебування Гриба у СІЗО, зокрема з'ясовувала, чи є у нього захворювання, які цьому перешкоджають, повідомив адвокат.

Письмового висновку поки що немає, додав він.

Напередодні сестра Павла Ольга Гриб повідомила ВВС Україна, що до нього не пускають українських лікарів.

А у коментарі виданню "Українська правда" сестра затриманого припустила, що російські спецслужби можуть спробувати через своїх лікарів спростувати його діагноз - "синдром портальної гіпертензії", через який він змушений щодня приймати ліки. Порушення їх прийому, за словами рідних, може призвести до фатальних наслідків.

МЗС України висловило протест через недопуск українських лікарів.

"Враховуючи критичний стан здоров'я П.Гриба, Міністерство вимагає від російської сторони невідкладно надати можливість провести обстеження затриманого українськими лікарями, які готові терміново прибути до місця його тримання", - зазначили у прес-службі відомства.

Український консул отримав дозвіл зустрітися з Павлом Грибом 18 вересня. Тоді українські дипломати сподівають з'ясувати обставини його затримання, а також фізичний і психологічний стан.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ