Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Українцям вистачить газу на початок опалювального сезону

фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
фото - Софія Ясінь
1/3
Учора Голова НАК правління “Нафтогаз України” Юрій Вітренко здійснив візит до Більче-Волицько-Угерського газосховища, яке є найбільшим у Європі. Гал-інфо вирішило дізнатись, як триває підготовка до опалювального сезону.

Наразі у сховищах є приблизно 18 млрд кубічних метрів газу. Хоча обов’язковий показник на старті, який визначив Уряд, становить 17 млрд кубометрів. Однак, як повідомив Юрій Вітренко, запаси газу планують збільшувати.

“Ми активно готуємося та вже перевиконали ті плани, які визначив уряд для Нафтогазу. Проте, щоб був безперебійний прохід опалювального сезону, ми хочемо збільшити обсяги у сховищі і вийти на понад 19 млрд кубічних метрів газу. Ми задоволені процесом підготовки та бачимо, що все працює так, як потрібно. Саме тому ми впевнені, що опалювальний сезон пройде нормально, а українці будуть з газом, - повідомив Голова НАК правління “Нафтогаз України”. 

Варто зазначити, що наразі на території газосховища триває переобладнання 5 газотурбінних двигунів. Їхня модернізація дасть змогу зменшити витрати паливного газу під час експлуатації ПСГ на 20%. Потужність нових двигунів становить 6.3 МВт. Загалом на реалізацію проєкту виділили понад 80 млн гривень, а завершити усі роботи з модернізації планують до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ