Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україну накриє підвищення цін на проїзд після Києва

Київська влада пішла на безпрецедентний крок – одночасно вдвічі підняла ціну на проїзд у міському транспорті. Це підняття ціни не має нічого спільного з економічним обґрунтуванням: кияни досі не знають собівартість ціни, суми від реклами в транспорті, бізнес-плану розвитку транспорту. Цей «приклад» буде поширюватися по всій країні, варто очікувати підняття цін на проїзд уже найближчим часом.

Міська влада Києва пішла на безпрецедентний крок – з 14 липня вдвічі підвищено ціну на проїзд у міському транспорті. Разовий квиток коштує тепер 8 гривень замість 4. 

Влада пояснює цей крок економічними проблемами та необхідністю покрити витрати. У той же час невідомі реальні показники роботи міського транспорту. 

Немає інформації ані про собівартості проїзду в міському транспорті, ані реальних прибутків від реклами в транспорті, які кладуть собі в кишеню приватні фірми. Витрати та доходи транспортних підприємств невідомі – зрозумілого економічного обґрунтування просто немає. Немає навіть бізнес-плану транспортної галузі столиці на найближчі роки.

"Це відбувається тому, що у ціні проїзду приховані приватні інтереси. Ця ситуація характерна для будь-якого регіону України: реальна собівартість та вартість громадського транспорту неможливо підрахувати доти, доки не буде запроваджено систему обліку", - зазначив голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин.

Він також прогнозує, що цей “приклад” стрибка вартості проїзду буде поширюватися по всій країні. Уже найближчим часом варто очікувати підняття цін на проїзд у громадському транспорті в інших населених пунктах.

"Ми вимагаємо від уряду терміново впровадити електронний квиток, що дасть можливість отримати реальні показники перевезень та витрат транспорту, виключить корупційну складову із вартості проїзду та усуне з ринку недобросовісних перевізників", - підсумував Орест Матвіїшин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ