Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україну очікують системні зміни для якісних медичних лабораторій

Подальші кроки змін у лабораторній медицині, що забезпечать безпеку пацієнтів, обговорюють на VII конференції "Розбудова системи забезпечення якості клінічних лабораторних досліджень в Україні". Захід проходить 12-13 березня.

"Нова модель охорони здоров’я, яку ми будуємо, стає все більше і більше зрозумілою та реальною. Дуже важливо, щоб у новій моделі всі напрямки охорони здоров’я рухалися до нового рівня якісного обслуговування та сучасних вимог європейського рівня. Лабораторна медицина є однією з важливих складових охорони здоров’я. Адже вона дозволяє діагностувати захворювання, здійснювати моніторинг ефективності обраного лікування, попереджувати недуги та їх ускладнення", - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

Щороку в Україні близько 2,5 тисяч медичних лабораторій проводять понад 650 мільйонів лабораторних досліджень, що стають основою для прийняття рішення лікарем щодо лікування, профілактики та подальшої діагностики стану здоров’я пацієнта.

У Конференції взяли участь представники американської спілки клінічних патологів, спеціалісти з Німеччини, ОАЕ, США, Білорусі в галузях клінічної хімії, імунохімії, гематології, мікробіології, лабораторної генетики, лабораторної аналітики, понад 500 фахівців лабораторної медицини з усіх регіонів України, серед яких ті, що брали участь в Програмах зовнішньої оцінки якості клінічних лабораторних досліджень (МПР), програмах перевірки кваліфікації, та члени Асоціації забезпечення якості лабораторної медицини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ