Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укренерго: дефіцит електрики на сьогодні не прогнозується

Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються

Фото: Depositphotos

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів.

Про це у телеграмі повідомляє Укренерго.

Диспетчерський центр «Укренерго» поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі.  Але ситуацію ускладнює те, що через щільну хмарність сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей. Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Вчора, 30 листопада, середньодобова температура була на 2.6 °C нижче, ніж у середу, 29 листопада. Попри похолодання, добовий максимум (зафіксований ввечері) був на 1,7% менше, ніж добовий максимум споживання 29 листопада. Це пов’язано з поступовим потеплінням впродовж доби (від -4,7 °C до -0,9 °C) та активною роботою малих сонячних електростанцій у домогосподарствах, завдяки чому ті зменшили споживання електроенергії з мережі.

Обленерго продовжують заживлювати споживачів. Найбільш складна ситуація зберігається в Одеській області – 14 населених пунктів залишаються відключеними більше доби. Негода додала відключень у Закарпатській області.

Загалом через негоду на ранок знеструмлено 66 населених пунктів в Закарпатській, Київській, Одеській, Сумській, Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 426 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії сьогодні незначний і здійснюється переважно в денні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 177 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 34 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ