Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укренерго: Споживання електроенергії збільшилось, проте зросло і її виробництво

Споживання електроенергії зросло через зниження температури, водночас дещо зросло і виробництво електроенергії, повідомляють в Укренерго.

Дефіцит потужності зберігається, найбільше — у вечірні години. В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

"Ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планувалось провести виміри фактичного споживання. Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, оскільки пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться", — йдеться у повідомленні.

За даними “Укренерго”, після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії.  Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Продовжується імпорт електроенергії.

Як зазначили в компанії, наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ