Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укренерго знову прогнозує обмеження потужності для промисловості

Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми

Фото: Depositphotos

Сьогодні, 13 травня, станом на 09:10 споживання електроенергії зросло на 6,7% у порівнянні з тим же часом в попередній робочій день – п’ятницю, 10 травня.

Про це у телеграмі повідомляє Укренерго.

В енергосистемі більшу частину доби зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки.

Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує застосування графіків обмеження потужності для промислових споживачів з 17:00 до 24:00.

Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже п’ятої в цьому році прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях.

Вчора, 12 травня, для подолання дефіциту в енергосистемі, на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 00:00 до 06:00 та з 20:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Також, з 08:00 до 19:00 , на запит польського оператора енергосистеми, українська енергосистема приймала надлишки електроенергії з Польщі.

Сьогодні аварійна допомога від країн ЄС була застосована з 00:00 до 07:00.

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 484 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 475 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ