Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укргазбанк зафіксував прибуток 688 млн грн за 11 місяців

Згідно зі звітністю Укргазбанку, за підсумками січня-листопада він зафіксував прибуток 688 млн грн (за січень-жовтень було 538 млн грн).

Показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу банку на 01.12.2018 - 11,82%.

Укргазбанк заявляв, що його фінрезультат за 11 місяців перевищив запланований річний показник.

У Меморандумі між Україною та МВФ прописано опцію входження IFC в капітал Укргазбанку.

У лютому 2018 році Кабмін підтримав розроблені Міністерством фінансів оновлені Засади стратегічного реформування державного банківського сектору. Документ серед іншого передбачає можливість входження міжнародної фінорганізації в капітал Укргазбанк (з часткою 20%) в IV кварталі 2018 року. Продаж 75% акцій Укргазбанку для стратегічного інвестора запланований до 2020 року.

Згідно з цією стратегією, Укргазбанк має стати провідним «еко-банком» в Україні та забезпечити фінансування проектів у сфері енергоефективності до 30% від попиту. Банк має зосереджуватися на кредитуванні корпоративного сектору та малого й середнього бізнесу в таких галузях: виробництво продовольчих товарів, сільське господарство, енергія, отримана із екологічно чистих джерел, інфраструктура та транспорт. Крім того, банк має працювати в ніші видачі кредитів для підвищення ефективності використання енергоресурсів домогосподарствами, екологічно чистих автомобілів тощо.

У травні Президент Петро Порошенко та операційний директор IFC Стефані фон Фріденбург обговорювали можливість прискорення входження IFC до капіталу Укргазбанку "через механізм конвертованого кредиту" (цитата).

У жовтні міністр фінансів Оксана Маркарова не виключала, що IFC зайде в капітал Укргазбанку ще до кінця 2018 року.

Також глава Мінфіну заявляла, що хотіла б, аби стратегічним інвестором Укргазбанку стала одна з визнаних міжнародних банківських груп, бажано з тих, якої ще немає в Україні. «Можливо, це можуть бути і якісь публічні історії на кшталт IPO», - додавала О. Маркарова, говорячи про перспективи 2019 року для Укргазбанку.

Finbalance.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ