Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Укрнафта» подала в міжнародний арбітраж позов проти Росії

Компанія «Укрнафта» звернулася до арбітражного суду в Гаазі з позовом про захист своїх інвестицій проти Російської Федерації. Відповідну інформацію оприлюднили на сайті арбітражу.

Крім того, з позовами до РФ в Гаазький суд звернулися компанії «Кіровоград-Нафта», «Крим-Петрол», «Пірсан», «Трейд-Траст», «Елефтерія», «ВКФ Сатек», «Рустел», «Рубенор» , Stemv Group, Novel-Estate, Stabil.

Всі вони посилаються на регламент UNCITRAL (Комісія ООН з права міжнародної торгівлі) та угоду між урядами РФ і України від 27 листопада 1998 про захист інвестицій.

Раніше український олігарх Ігор Коломойський також звернувся до суду в Гаазі з позовом про захист своїх інвестицій в аеропорт «Бельбек» (що знаходиться в окупованому Криму) проти Російської Федерації.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що нині у міжнародних судах перебуває кілька позовів України до Російської федерації.

«Зараз подано 4 позови. Зокрема, до Міжнародного суду з прав людини - за незаконну анексію Криму. Розглядається позов за порушення конвенції про боротьбу з тероризмом», - зазначав прем’єр.

Окрім того, міністр юстиції України Павло Петренко зазначав, що понад 700 громадян України звернулися в Європейський суд з приватними позовами проти Росії через анексію Криму і дії на Донбасі.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ