Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укроборонпром: Ситуація, що трапилась на тестуванні “Молотів” спричинена невірною експлуатацією

На сайті Укроборонпрому оприлюднили спростування звинувачень у поганій якості українських мінометів "Молот", вироблених на ПАТ “Завод “Маяк”. У всьому винен "людський фактор".

Фахівці ПАТ “Завод “Маяк”, що входить до складу ДК «Укроборонпром», знову запропонували військовим провести спеціальні навчання з експлуатації вітчизняних мінометів. Навчання пропонується організувати безпосередньо на виробництві, повідомили на підприємстві. 

“Міномет “Молот” розробки і виробництва заводу “Маяк” – це унікальна сучасна вітчизняна військова техніка. Не пройшовши спеціальні навчання, армійці не зможуть правильно користуватися ним. Вкотре зазначаємо: ми готові проводити такі навчання під час передачі техніки військовим”, – зазначили на заводі. 

Надсучасний український міномет "Розвалився від першого пострілу"

Ситуація, що трапилась на тестуванні “Молотів” 72-ю бригадою, спричинена невірною експлуатацією. Фахівці заводу-виробника оперативно відпрацювали це питання разом з військовою комісією. Відповідно до складеного акту – причина у помилках експлуатації нової техніки. 

Сучасний міномет має якісно нові характеристики у порівнянні з радянськими зразками “Молота”. Тому його експлуатація має розпочинатися тільки після спеціальних навчань. Саме через брак знань щодо особливостей нового міномета у військових виникають проблеми з експлуатацією, наголосили на підприємстві. 

Виробник мінометів – ПАТ «Завод «Маяк» – має систему контролю якості ISO 9000. Вона дозволяє повністю контролювати якість продукції на всіх етапах виробництва. Додатково випуск комплектуючих і самого міномету контролюють представники військового представництва Міністерства Оборони України.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» розвивається в рамках стратегії «Український щит». Вона передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) та оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ