Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрпошта" обслуговуватиме села за допомогою пересувних відділень

Пересувні відділення надають ті ж послуги, що і звичайні: приймають комунальні платежі, розвозять пенсію, пресу, листи і посилки.

У селах звільняють листонош і закривають поштові відділення. Замість цього створюють пересувні – на автомобілях. Такий пілотний проект тестують у Чернігівській області, в наступному році хочуть поширити ще на кілька областей, а далі – на всю країну. Роблять це, оскільки утримувати повноцінні відділення в невеликих населених пунктах стало невигідно.

Пересувні відділення надають ті ж послуги, що і звичайні: приймають комунальні платежі, розвозять пенсію, пресу, листи і посилки. У кожному селі мобільні бригади бувають раз на тиждень, в деяких – двічі.

В "Укрпошті" кажуть: тепер доїжджають до сіл, де взагалі не було пунктів обслуговування. Мовляв, товар, за яким раніше люди їздили, зараз можуть купувати просто з машини, з доставкою на подвір'я.
Але більшість населення невдоволено. Кажуть: обслуговування погіршилося. Люди бояться, що взимку залишаться без виплат. Скаржаться і на несвоєчасну доставку преси.

Представники періодичних видань розповідають, що без преси жителі будуть в інформаційному вакуумі.

"У селах немає доступу до інтернету, часто не завжди ловить мобільний зв'язок. Буде заміщення якоїсь іншою інформацією. У прикордонних селах прекрасно ловлять білоруські, російські канали", – говорить Сергій Охріменко, директор департаменту з управління тиражем ПрАТ "Сьогодні Мультимедіа".

Місцева влада про невдоволення жителів знаює, і вимагає від "Укрпошти" до середини вересня припинити звільнення листонош, поки не покращиться якість послуг. І не закривати відділення в великих селах. Зараз пересувні пункти працюють лише там, де менше двох тисяч жителів.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ