Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта отримала грант уряду Японії у 80 тис. доларів

Як інформує прес-служба АТ "Укрпошта", Укрпошта отримала грант Міністерства комунікацій та внутрішніх справ Японії і японського Фонду з питань фінансової доступності на 80 тисяч доларів США в рамках програми Всесвітнього поштового союзу (ВПС).

Ці кошти призначені на закупівлю POS-терміналів для їх встановлення у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів. Це дозволить здійснювати безготівкові розрахунки за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких вже відсутні банківські установи: приймати платіжні картки для оплати комунальних послуг, поштових переказів, операцій зняття готівки  і т. д.

"Уже не перший рік Укрпошта бореться за те, аби 15 мільйонів українців у 27 тисячах невеликих міст і сіл мали доступ до сучасних фінансових послуг. Вже зараз ми інвестуємо у розвиток інфраструктури: закуповуємо авто, комп’ютери, оновлюємо IT-системи, навчаємо працівників. Приємно, що Уряд Японії оцінив наші ініціативи в поширенні фінансової інклюзії в Україні та висловив їм свою підтримку, виділивши грант на придбання POS-терміналів. Враховуючи позиції Японії у рейтингах міжнародних фінансових інститутів щодо фінансової грамонтності населення, адже поштові відділення в Японії приймають на зберігання кошти з 1875 року, а зараз поштовий банк входить в трійку найбільших банків цієї країни, при цьому зберігаючи свої відділення в кожній префектурі своєї держави, вибір проєкту АТ "Укрпошта" є ще максимально цінним. Віримо, що й українська влада визначить власного національного оператора поштового зв'язку як ключового та надійного учасника поширення фінансової інклюзії в Україні. Адже вже сьгодні є очевидним сформований запит від суспільства щодо необхідності проведення кардинальних змін в забезпеченні рівних прав та можливостей отримання сучасних фінансових послуг громадянами, які проживають в усіх населених пунтах на всій території України, а не лише жителів великих міст", - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Тендер на придбання POS-терміналів заплановано провести до кінця цього року через систему Prozorro.

Протягом двох років Укрпошта бере на себе зобов'язання забезпечити витрати на обслуговування та експлуатацію POS-терміналів, при цьому, як завжди, не витрачаючи жодної гривні з державного або місцевих бюджетів. 

Враховуючи потреби населення України вже зараз у найбільших 3100 поштових відділеннях Укрпошти встановлені та працюють понад 5000 POS-терміналів, а додатково придбані завдяки гранту Уряду Японії пристрої забезпечать можливість розраховуватись безготівково ще майже 1 млн громадянам.  

В сучасних умовах постійного скорочення банківської мережі в країні (наразі лише в 6% населених пунктів поки ще є присутніми банківські відділення), лише Укрпошта має можливість забезпечити адресне спілкування із жителями всіх населених пунктів держави через свої понад 10 тисяч стаціонарних поштових відділень та 600 мобільних відділень та щоденно удосконалюючи фінансові послуги для населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ