Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Укрпошта» почала продавати ліки з безплатною доставкою

Віднині українці зможуть придбати ліки через контакт-центр «Укрпошти» з безплатною доставкою. Пілотний проєкт уже стартував на Донеччині та в окремих прикордонних районах Сумщини.
Фото: Укрінформ

Про це повідомили у пресслужбі «Укрпошти» та Міністерства охорони здоров'я.

Нещодавно «Укрпошта» отримала ліцензії на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Тепер компанія може прийматиме замовлення та доставляти медикаменти до найвіддаленіших населених пунктів країни.

Через пошту можна замовляти лікарські засоби безрецептурної групи (майже 10 тисяч найменувань), а також за програмою «Доступні ліки», яка зараз включає 515 торгових назв лікарських засобів та медобладнання. Ліки відпускатимуть з аптечного закладу компанії та доставлятимуть споживачам до найближчого відділення «Укрпошти».

Зараз проєкт запустили в Донецькій області та окремих прикордонних районах Сумщини. Після успішного старту планується розширення на прифронтові Харківщину, Херсонщину, Миколаївщину, Запоріжжя тощо. А у перспективі — всі населені пункти країни.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснює: зараз по країні залишається понад 20 тисяч сіл, які не мають аптечних пунктів. Це питання розв'язують «на різних рівнях». А проєкт із «Укрпоштою» дозволить суттєво покращити доступ людей до лікарських засобів. Все, що потрібно зробити, щоб замовити необхідні ліки — зателефонувати в контакт-центр «Укрпошти», яка згодом ці ліки доставить.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ