Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Укрпошта" виплатила більше 8 мільйонів доларів за кредитами п'ятирічної давнини

ПАТ «Укрпошта» остаточно виплатила фінансові зобов'язання за кредитами, отриманими у 2013 році, у сумі $8,4 млн. При цьому, поштовий оператор домігся у кредитора дисконту суми заборгованості у розмірі майже в 20%.

Про це повідомили в прес-службі Укрпошти, передає Укрінформ.

"ПАТ «Укрпошта» виплатила $8,4 млн за кредитами, отриманими у 2013 році в ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку». В ході переговорів з кредиторами сума погашення заборгованості була зменшена на 1,8 млн доларів США. Національний поштовий оператор домігся дисконту розміром майже в 20%", - йдеться в повідомленні

Як нагадали в "Укрпошті", у 2013 році поштовий оператор взяв багатомільйонний кредит в доларах США в ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку». В 2014 році ВБР було визнано НБУ неплатоспроможним і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб управляв його активами, в тому числі вживав заходи з погашення кредиторських вимог позичальників перед ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку».

Як зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, у результаті виплати указаних фінансових зобов'язань, підвідомче йому підприємство нині не має жодних прострочених виплат за кредитними зобов'язаннями.

«Укрпошта відповідає по всіх взятих фінансових зобов'язаннях перед кредиторами та партнерами. Компанія остаточно виплатила фінансові зобов'язання «попередників», підтвердила статус платоспроможності та нині не має прострочених виплат за кредитними зобов'язаннями», - зазначив Смілянський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ