Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта випустила нову марку до Дня медика

У такий спосіб Укрпошта віддає шану роботі медиків, які щодня в умовах війни борються за найцінніше – людське життя.

Напередодні Дня медика, 26 липня, Укрпошта представила новий марковий аркуш із благодійною складовою під назвою «Героїчні професії. Янголи війни».

Він включає дві марки — «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», повідомляє прес-служба «Укрпошти».

У такий спосіб Укрпошта віддає шану роботі медиків, які щодня в умовах війни борються за найцінніше – людське життя.

Введення в обіг марок і конвертів супроводжувала церемонія спецпогашення, в якій взяли участь: генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко, командувач Медичних сил ЗСУ, генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, лікар-анестезіолог, представниця добровольчої організації парамедиків Госпітальєри Катерина Селіверстова.

Церемонія розпочалася з хвилини мовчання, щоб вшанувати пам’ять загиблих через війну медиків. Наразі точно невідомо скільки цивільних та військових медиків загинули від ворожих обстрілів, виконуючи свої професійні обов’язки, але країна-терорист щодня завдає прицільних ударів по житлових об’єктах та лікарнях. Одним з недавніх випадків, який сколихнув увесь цивілізований світ, став удар російської ракети по дитячій лікарні у Києві, де саме в цей час проходили складні операції та лікування онкохворих дітей. Випуском нової марки Укрпошта вирішила у свій «поштовий» спосіб підтримати медиків та лікарні на прифронтових територіях, адже кошти з продажу марок «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній» будуть передані на їхні потреби.

«Ця серія є частиною серії «Героїчні професії», започаткованої у 2023 році і присвяченій відважним співробітникам різних сфер, які працюють задля Перемоги України. Сьогодні ми вшановуємо військових та цивільних медиків, які, як справжні янголи-охоронці, щодня рятують життя наших захисників на передовій, евакуюють поранених з кривавих полів битви, допомагають цивільним у тилу, приймають пологи під обстрілами в лікарнях по всій країні. У "швидких" та операційних у полі вони роблять все можливе, рятуючи життя. Укрпошта не могла залишитися осторонь цих героїчних вчинків, і сьогодні в серії «Героїчні професії» випускає марку, присвячену лікарям — військовим та цивільним — «Янголи Війни», - розповів генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Загальний тираж аркуша «Героїчні професії. Янголи війни» складає 100 000 примірників, а номінал марок становить 30,00 грн з додатковими 5,00 грн для благодійних потреб. Спеціальні конверти «Перший день» і картки також входять до серії із загальним тиражем по 35 000 одиниць. Придбати марки можна у відділеннях Укрпошти та у Поштовому маркеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ