Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укрпошта випустила поштовий блок до 100-річчя перших поштових марок України

Укрпошта випустила поштовий блок до 100-річчя перших поштових марок України, - прес-служба Укрпошти.

Укрпошта ввела в обіг поштовий блок «Перші українські марки доби визвольних змагань 1917–1921 років». Спецпогашення за участю генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка відбулося в рамках урочистого відкриття XVI Національної філателістичної виставки «Укрфілекспо 2018». 

Поштовий блок складається з двох марок: «100-річчя перших українських поштових марок (Українська Народна Республіка (40 шагів)» та «100-річчя перших українських поштових марок (Західно Укр. Народна Республика)». 

Першу серію марок державної пошти УНР (5 сюжетів з номіналами 10–15 шагів) було введено в обіг у липні 1918 року. Ескізи для них виконали художники-графіки Георгій Нарбут та Антін Середа. Надрук із зображенням лева та написом «Західно Укр. Народна Република» у восьмикутній рамці на австрійських поштових марках чотирьох сюжетів було здійснено у Львові 20 листопада 1918 року. 
Після цього лише в 1992 р. знову з’явилися поштові марки із написом «Україна». 
Укрпошта за всі роки незалежності випустила 1660 унікальних поштових марок і блоків. Неодноразово українські знаки поштової оплати були відзначені високими міжнародними нагородами.

Довідково:

Поштовий блок «Перші українські марки доби визвольних змагань 1917–1921 років».

Дизайн блоку, конверта «Перший день» та штемпеля «Перший день» виконав Володимир Таран.

Блок марок випущено тиражем 30 тисяч примірників, номінальна вартість кожної поштової марки — 15 грн.

Придбати його, а також іншу філателістичну продукцію, можна у спеціалізованих точках з продажу філателістичної продукції та в інтернет-магазині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ