Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Укртрансбезпеці прокоментували ситуацію з львівськими перевезеннями

Як відомо, 2 жовтня у Львівські міській раді мало відбутись засідання конкурсної комісії щодо визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування. Проте одноголосним рішення усіх членів комісії було вирішено перенести його на невизначений термін.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

У розмові з Гал-інфо в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика розповів, що засідання перенесли через відсутність необхідних документів.

«У серпні ми оголосили конкурс. Потім ми приймали документи. Перший раз ми збирались для того, щоб відкрити конверти з пропозиціями, аби зробити конкурс максимально прозорим. Є сформовано 14 лотів. Учасники конкурсу подають пропозиції на лоти, з якими вони бажають працювати. Але інформація про те, хто куди подався, буде відомою на засіданні конкурсної комісії, коли відбудеться розкриття другого конверту із заявою на участь у конкурсі.

Попередньо відповідно до процедури ми скерували запити щодо перевірки поданої інформації від перевізників до різних структур, аби нам надали офіційну інформацію. Зокрема, до Укртрансбезпеки і Державної фіскальної служби. Сьогодні ми очікували вже отримати відповіді, тому було заплановано засідання конкурсного комітету з визначення переможця. Проте станом на 2 жовтня необхідної інформації нам не надіслали.

Отже, було не можливо об’єктивно оцінити подані пропозиції, а відповідно немає, за що нарахувати бали учасниками конкурсу. Тож, під час засідання одноголосно було прийнято рішення перенести його до моменту отримання відповідей. Для цього ми скеруємо повторні запити. Сподіваємось, що через тиждень-півтора ми отримаємо їх», - зазначив Олег Партика.

Засідання конкурсного комітету щодо визначення автомобільних перевізників у Львові не відбулось

Для розуміння ситуації з конкурсом перевізників у Львові Гал-інфо також звернулись до начальник Управління Укртрансбезпеки у Львівській області Сергія Небесного.

За його словами, головна причина у тому, що відповідний документ був надісланий невчасно та сформований некоректно. Адже запитувана інформація у більшості стосувалась компетенції Центрального апарату, а не його структурного підрозділу у Львівській області.

 «На конкурсі змагаються сім перевізників з трьох різних областей України: Львівської - ТзОВ «Міра і К», «АТП14 630», «АТП-1», «Фіакр-Львів» та «Успіх БМ», Рівненської - «СВ-ЛАЙФ» та Дніпропетровської - «Автоекспрес-Дніпро». А, як ви розумієте, для цього необхідно опрацювати великий обсяг інформації. Тому формування коректної відповіді потребувало багато часу.

До того ж, комісія надіслала нам запит щодо перевірки інформації про сплату штрафів та існування ймовірних санкцій тільки 27 вересня. Та незважаючи на це, працівники нашого управління у найкоротші терміні змогли підготувати відповідь на цей запит. Тож, сьогодні зранку ми його вже надіслали», - зазначив Сергій Небесний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ