Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ʺУкртранснафтаʺ витіснила з нафтопроводу "Дружба" неякісну російську нафту

ʺУкртранснафтаʺ повністю витіснила нафту з підвищеним вмістом хлорорганіки з території України. Про це інформує прес-служба Укртранснафти.
Фото: Укртранснафта

18 січня 2020 року АТ ʺУкртранснафтаʺ завершило витіснення російської нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук з української ділянки нафтопроводу ʺДружбаʺ до словацько-українського кордону, а 21 січня - до Пункту здачі нафти ʺБудковцеʺ (Словаччина).

Під час витіснення російської нафти із завищеним вмістом хлоридів Укртранснафта щодня разом з міжнародною сюрвеєрською компанією SGS перевіряла якість нафти, що надходить з Росії, і не фіксувала повторних випадків надходження забрудненої сировини.

При цьому з часу потрапляння до нафтопроводу ʺДружбаʺ неякісної російської нафти його оператори вдосконалили системи контролю якості сировини, щоб убезпечитись від можливого повторення подібних випадків у майбутньому.

Зокрема, зі свого боку Укртранснафта повністю реалізувала функцію взаємодії з білоруською, словацькою та угорською сторонами та в автоматичному режимі отримує інформацію з вузлів обліку нафти та її якісні параметри. Окрім цього, Укртранснафта облаштувала на ЛВДС ʺБродиʺ спеціалізовану лабораторію міжнародного зразка, обладнання якої, зокрема, дозволяє оперативно визначати концентрацію хлорорганіки у нафті.

Впродовж всього періоду витіснення неякісної російської нафти з української ділянки нафтопроводу ʺДружбаʺ ПАТ ʺТранснефтьʺ резервувало виробничі потужності Укртранснафти та сплатило Товариству за надання цієї послуги з травня 2019 року по січень 2020 року 4 336,2 тис. євро компенсації.

Нагадаємо, внаслідок потрапляння хлороганічних сполук до нафтопроводу ʺДружбаʺ російську нафту відмовились приймати у Словаччині та Угорщині, до яких транспортує нафту ʺУкртранснафтаʺ. У зв’язку з цим компанія вимушено зупиняла транзит з 25 квітня до 11 травня 2019 року та з 17 до 21 травня 2019 року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Укртранснафта витратила понад 0,6 млн грн на ліквідацію врізок до нафтопроводів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ