Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Укриття у школах та дитсадках на Львівщині оснастять WIFI-роутерами

Львівщина отримає близько 1000 роутерів та точок доступу до Інтернету, які використають, щоб забезпечити зв‘язок в укриттях шкіл та дитсадків області.
Ілюстративне фото: УНІАН

Також їх зможуть використати, щоб забезпечити зв’язок в разі тотального відключення електроенергії.

Про це повідомили під час брифінгу у Львівській обласній військовій адміністрації сьогодні, 28 листопада. 

Як зазначив начальник ЛОВА Максим Козицький, завдяки цій тисячі пристроїв вдасться оснастити як мінімум 500 об'єктів, які матимуть інтернет за потреби. 

Олександр Кулепін, заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) ЛОВА, розповів, що роутери продовжують отримувати школи, які мають свої укриття та проводять навчання. 

"Раптом батьки через два-три тижні побачить, що в школі нема зв'язку, просимо на емейл управління цифрового розвитку [[email protected]] надсилати таку інформацію. Ми розберемось з цим питанням", — зазначив Олександр Кулепін. 

Виконавчий директор асоціації “Львівський Кластер Інформаційних Технологій та Бізнес-Послуг” Степан Веселовський поділився, що спонсором закупівлі такого обладнання став львівський офіс компанії DataArt Lviv. Завдяки цьому обладнанню команда сподівається забезпечити дітей зв'язком під час повітряних тривог та в час блекауту, коли школи, садки будуть використовуватись як укриття. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ