Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця планує закупити локомотиви General Electric

АТ ʺУкрзалізницяʺ завершила перший етап переговорів з компанією General Electric щодо придбання наступної партії локомотивів.

АТ ʺУкрзалізницяʺ завершила перший етап переговорів з компанією General Electric щодо придбання наступної партії локомотивів. В компанії сподіваються отримати нові тепловози GE вже у 2020 році. Про це, зокрема, йдеться в інтерв’ю голови правління АТ ʺУкрзалізницяʺ Євгена Кравцова  інформагентству "УНІАН".

ʺУ General Electric завантажене виробництво, нам потрібно підлаштуватися під їхній графік. Зараз обговорюємо поставку від двадцяти до сорока локомотивівʺ, — розповів Євген Кравцов.

Також керівник компанії озвучив плани щодо оновлення парку електровозів. За його словами, в Укрзалізниці визначилися з технічною потребою і з цього питання тривають комунікації з усіма виробниками: ʺСам процес — достатньо складний, компанія вкладає в технічну базу на наступні сорок років. Це — період експлуатації електровозів. Тому важливо не просто купити якусь техніку. Мова йде про обслуговування її у наступні десятиліття, що впливає на ціну. Також важливим питання для нас є фінансування. Ми очікуємо отримати його від країн, де знаходяться компанії, у яких будемо закуповувати техніку. Це — широко розповсюджена практика. Зараз найбільшу активність проявляють Alstom і CRRCʺ.

Нагадаємо, що у 2018 році Укрзалізниця підписала меморандуми про співпрацю з компаніями Alstom і CRRC щодо побудови електровозів для Укрзалізниці.

Про ці та інші новини залізничної галузі читайте повну версію інтерв’ю голови правління АТ ʺУкрзалізницяʺ Євгена Кравцова.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо,  6 серпня НАБУ повідомили про підозру в розтраті 1,2 млн гривень колишньому чиновнику виробничого підрозділу Філії "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ