Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрзалізниця" планує закупити нові швидкісні поїзди

"Укрзалізниця" планує закупити нові швидкісні денні поїзди за державні кошти. Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає прес-служба компанії.

"Швидкісні поїзди користуються попитом в Україні - поїздки ними зручні і економлять час, тому спільно з парламентом і урядом будемо працювати над реалізацією програми закупівлі їх у 2018 році за державні кошти", - сказав Кравцов.

Керівник "Укрзалізниці" також наголосив на необхідності збільшення фінансування для розвитку сегмента пасажирських перевезень залізничним транспортом.

Як повідомлялося, в першому півріччі 2017 року швидкісними поїздами "Інтерсіті+" та "Інтерсіті" скористалися понад 2,43 млн пасажирів, що на 761 тисячу більше, ніж за відповідний період минулого року.

Загальна заповнюваність швидкісних поїздів становила 92%.

На початку року Євген Кравцов на посаді першого заступника міністра інфраструктури заявляв, що у 2017 році філія ПАТ "Укрзалізниця" "Українська швидкісна залізнична компанія" має намір купити 4 міжрегіональних швидкісних поїзди локомотивної тяги у 5-вагонній комплектації.

На сьогодні в складі Української залізничної швидкісної компанії працює 10 електропоїздів компанії Hyundai Rotem та 2 поїзди Skoda.

Економічна правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ