Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця веде перемовини про пряму закупівлю електроенергії у постачальника

Укрзалізниця планує отримати статус базового споживача електроенергії та можливості її закупівлі напряму у постачальника, повідомив голова правління компанії Євген Кравцов. Про це інформує прес-служба Укрзалізниці.

«Я вважаю доцільним дати нам статус базового споживача. Ми споживаємо великі обсяги електроенергії.  Ми хотіли б закуповувати цей обсяг безпосередньо у НАЕК «Енергоатом», але не можемо, тому що вони продають енергію на енергоринок. Вони – стабільний виробник, ми - стабільний покупець, треба це поєднати. Зараз це питання у процесі обговорення, Міністерство інфраструктури допомагає нам у перемовинах з Міністерством енергетики та захисту довкілля. Очікую на позитивний результат», – сказав він у ексклюзивному інтерв’ю виданню «Фокус».

Говорячи про роботу ринку електроенергії, Євген Кравцов наголосив, що в цілому ринок електроенергії є позитивним нововведенням, хоча й з його впровадженням вартість електроенергії зросла.

«Але на ринку можуть бути точкові маніпуляції, і є сенс вивести нас із зони цих ризиків», - резюмував очільник АТ «Укрзалізниця».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ