Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця виходить на європейський ринок

Укрзалізниця виходить на європейський ринок: зареєстровано оператора Ukrainian Railways Cargo Poland. Про це повідомили в пресслужбі АТ «Укрзалізниця».

АТ «Укрзалізниця» 30 червня зареєструвала майбутнього європейського оператора, що з'єднуватиме своєю роботою перевезення Україною та європейськими країнами, — ТОВ «Ukrainian Railways Cargo Poland» (Варшава, Польща).

«Інтегруємо систему вантажних залізничних перевезень України в європейський простір та починаємо розбудову повноцінного оператора вантажних перевезень на території країн Євросоюзу. Головним принципом роботи нашого міжнародного підрозділу будуть тісні зв’язки з іноземними партнерами, прозорість та конкуренція задля гідного представлення Укрзалізниці на міжнародній арені», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Планується, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі своєї роботи надаватиме комплексну послугу вантажоперевезень, координуватиме роботу з європейськими операторами, вантажовласниками, прикордонними переходами, оперуючи рухомим складом колії 1435 і 1520, контролюватиме рухомий склад товариства за кордоном, повністю забезпечуючи логістичний процес.

«Створення такої компанії продиктовано необхідністю розвитку та росту вантажообороту Україна — Європейський Союз і є однією зі складових стратегії Укрзалізниці з розбудови й розвитку вантажних перевезень залізничним транспортом. Також це одна зі складових стратегії надання комплексної послуги перевезення від дверей до дверей», — наголосив член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін.

Довгострокова стратегія успішної роботи міжнародного підрозділу знаходиться на фінальній стадії розробки й буде затверджена найближчим часом наглядовою радою Укрзалізниці.

Нагадаємо, що Укрзалізниця в червні 2023 року збільшила обсяги перевезення вантажів на 32% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року — до 12,4 млн тонн. У порівнянні з травнем цей показник зріс на 8%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ