Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрзалізниця" витратить 3 мільярди на ремонт колій

У 2018 році ПАТ "Укрзалізниця" використає для здійснення ремонтно-колійних робіт понад 2,933 мільярда гривень. Про це пише info.uz.ua.

Це на 15% більше, ніж в минулому році. Також залізничники нагадують, що до цієї суми варто додати 2 млрд грн, передбачені на планові ремонти основних засобів.

Реалізація робіт, на які передбачені ці кошти, дозволить гарантувати надійність колії на найважливіших напрямках на найближчі 15-20 років, кажуть в УЗ. Основна увага приділяється міжнародним транспортним коридорам і ділянках колії, по яким слідують швидкісні пасажирські потяги.

Всього до кінця року колійні бригади повинні реконструювати 307,5 ​​км колії; виконати капітальний ремонт на 237,8 км; середній ремонт - на 870,1 км, комплексно-оздоровчий ремонт - на 520 км.

Також необхідно здійснити середній ремонт 790 комплектів стрілочних переводів, 340 замінити на нові, 187 - на старопридатні.

Із запланованого обсягу робіт на перші 7 місяців виконано: реконструкція колії - на 74%; капремонт колії - 120%; середній ремонт колії - 104%; комплексно-оздоровчий ремонт колії - 104,8%. Відставання від графіка реконструкції колій в "Укрзалізниці" пояснюють проблемами з постачанням комплектуючих.

Як повідомлялося, за рахунок модернізації залізничного полотна збільшиться швидкість руху поїздів і скоротиться час у дорозі поїздів "Інтерсіті" з нинішніх 7-7,5 годин до 5,5 годин.

Нагадаємо, ПАТ "Укрзалізниця" має намір 2018 року на головних залізничних напрямках реконструювати майже 300 кілометрів колій для швидкісних поїздів.

Економічна правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ