Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця вивчає можливість капітального ремонту швидкісних поїздів Skoda

Укрзалізниця має намір провести капітальний ремонт двох електропоїздів EJ675 Skoda City Elephant на власних потужностях. Про це повідомив член правління АТ ʺУкрзалізницяʺ Франтішек Буреш, - інформують у прес-центрі Укрзалізниці.
Фото: Укрзалізниця

Він нагадав, що ʺУкрзалізницяʺ придбала вказані двосистемні поїзди для курсування електрифікованими ділянками постійного та змінного струму у 2012 році, перед чемпіонатом Європи з футболу. Спочатку вони курсували на маршрутах Харків/Донецьк-Сімферополь, а після 2014 року були переведені на маршрути Київ-Харків/Тернопіль.

Водночас, за словами Франтішека Буреша, кожен із цих поїздів уже проїхав 1,3 млн км з 2012 року. Вони не працюють з 2018 року через технічні несправності, і зараз перебувають в одному з депо Києва, очікуючи на капітальний ремонт.

Член правління також повідомив, що протягом останніх кількох років Укрзалізниця неодноразово відкривала процедури проведення тендерів на послуги з капітального ремонту цих поїздів, однак отримувала несподівано дорогі пропозиції від усіх міжнародних учасників торгів, оскільки всі вони мали намір здійснити повний обсяг ремонтних робіт за кордоном.

ʺЯ категорично проти того, щоб компанія платила 200 млн гривень іноземним компаніям, маючи при цьому власні потужності з ремонту локомотивів у Запоріжжі. В Україні є комплектуючі, запчастини, і головне - дуже кваліфіковані виробники, як на підприємствах, що входять до складу АТ ʺУкрзалізницяʺ, так в інших вітчизняних компаніях. Допомогти нам реалізувати такий важливий проект капітального ремонту електропоїздів EJ675 мають саме українські виробникиʺ, - наголосив Франтішек Буреш.

Він також повідомив, що фахівці компанії вже підготували відповідні розрахунки, а також попередній аналіз техніко-економічного обґрунтування такого ремонту.

ʺПевен, якщо ми переконаємо Skoda поділитися своїми кресленнями, технологією ремонту та ключовими компонентами, ми зможемо відремонтувати поїзди тут, в Україні.ʺ – резюмував Франтішек Буреш.

Довідково: Електропоїзд EJ675 Skoda City Elephant складається із шести двоповерхових вагонів на 636 місць (46 першого класу, 590 другого класу). Електропоїзд розрахований на швидкість роботи 160 км/год.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Уряд створив робочу групу для обговорення співпраці Укрзалізниці із Deutsche Bahn.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ