Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця за 1 червня перевезла майже 6 тисяч пасажирів

Упродовж 1 червня — першого дня після відновлення залізничних пасажирських перевезень — послугами Укрзалізниці скористалися 5,8 тис. пасажирів нічних та швидкісних поїздів. Про це повідомив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик, - інформує прес-служба підприємства.

«Укрзалізниця за 1 червня перевезла майже 6 тисяч пасажирів, а середня населеність пасажирських поїздів у цей день склала 80%. Це гарний новий старт, ми дуже раді, що курсування відновлено і пасажири до нас так швидко повертаються. До речі, від початку відновлення продажу проїзних документів уже придбано понад 100 тис. квитків, з них лише 1 червня — близько 34 тисяч», — розповів Іван Юрик.

Він також нагадав, що для зручності пасажирів з 1 червня квитки на низку поїздів можна придбати за 90 діб до дати відправлення: «Ми взяли гарний темп: уже розпочався попередній продаж проїзних документів на 90 діб на 28 пар пасажирських поїздів».

Для відновлення курсування пасажирських поїздів Укрзалізниця врахувала всі рекомендації МОЗ. Наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе перебуватиме не більше двох осіб. Щодо плацкартних вагонів: у продажу будуть наявні квитки на два місця в плацкарті з чотирьох зліва та на одне бокове місце.

Поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Також посилено обробку постільної білизни під час прання.

Провідники щогодини під час рейсу проводять прибирання: миють санвузли, підлогу в салоні вагона, протирають поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким можуть користуватися пасажири.

У вагонах розміщені рекомендаційні наліпки щодо правил особистої гігієни в умовах карантину. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, пройшли відповідні інструктажі та медогляд.

Також збільшено періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на залізничних вокзалах, де перебувають пасажири. Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції.

Для посадки в поїзд пасажири обов`язково повинні вдягти захисну маску, а також пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона. З огляду на заходи безпеки пасажирам рекомендовано якнайменше пересуватися по вагонах. Тимчасово у поїздах не пропонуватимуться напої та кондитерські вироби. А окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ