Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Укрзалізниця" запустила новий регулярний контейнерний потяг до Польщі

Укрзалізниця запустила новий регулярний контейнерний поїзд від ст. Нижньодніпровськ-Вузол (Україна) — ст. Славкув (Польща). Щосуботи він збиратиме контейнери зі станцій Запоріжжя, Маріуполь-Сортувальний та Нікополь. Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

За його словами, швидкість доставки контейнерів до кордону України з Польщею тепер значно скорочено — до 40 годин замість кількох діб. Окрім того, завдяки збільшенню швидкості доставки вартість перевезення контейнерів на фітингових платформах власності АТ "Укрзалізниця", які перебувають на балансі філії Центр транспортного сервісу "Ліски", знижено від 20% до 25%.

"Укрзалізниця в межах нового підходу до організації контейнерних перевезень гарантує якість комплексного сервісу. Адже прямий контейнерний поїзд, який прямує з суворим дотриманням графіку без жодних маневрових операцій на шляху та з прискореною технологією перетину кордону, — це цілорічна всепогодна альтернатива автомобільним перевезенням", — зазначив Євген Кравцов.

Він також додав, що наразі розглядається можливість організації нових контейнерних поїздів за маршрутом Литва — Україна — Литва.

"Наші фахівці з логістики контейнерних перевезень уже домовляються про співпрацю з колегами АТ "Литовські залізниці", ДО "Білоруська залізниця" та ТОВ "Containerships"", — повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ