Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

УКУ не дістались пільги, бо «з голосу» їх роздавати не можна

27 січня року на пленарному засіданні 2-ї сесії Львівської міської ради 6-го скликання відбувся розгляд ухвали «Про звільнення у 2011 році від плати за землю та земельного податку релігійних громад та релігійних організацій, навчальних і спортивно-оздоровчих організацій». Про це сьогдні, 31 січня, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Перед голосуванням за цю ухвалу міський голова Львова Андрій Садовий намагався «з голосу» зачислити до переліку цих організацій і Український католицький університет, своїми діями порушуючи регламент Львівської міської ради. Відповідно до частини першої статті 33 регламенту Львівської міської ради – перед поданням питань до розгляду на пленарному засіданні ради, їх потрібно попередньо розглянути у постійних комісіях ради, до сфери повноважень яких належать ці питання.

«Свобода» неодноразово зазначала, що свою діяльність зорієнтує на дотриманні законності та створенні порядку, а це починається перш за все з самої міської ради. Порушення регламенту та принципу законності, які відбувались у минулому, канули в лету. Жодні питання, які не обговорено з громадою і які не розглядали, не вивчали постійні депутатські комісії, у жодному разі не виноситимуть на голосування «з голосу». Ба більше, «Свобода» не голосуватиме за них. Тому такі дії виконавчої влади, яка намагається порушити регламент – провокація», - сказано в повідомленні.

Додамо, що секретар Львівської міської ради, свободівець Василь Павлюк заявив, що йому дуже прикро, що депутати не проголосували за надання пільг УКУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ