Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Уляна Супрун продемонструвала наслідки відмови від вакцинації

Уляна Супрун продемонструвала наслідки відмови від вакцинації. На своїй Facebook сторінці в.о. міністра охорони здоров'я виклала фото двох дітей один з яких не був вакцинований проти віспи.

Як зазначила пані Супрун, обидвом хлопчикам на фото 13 років та вони обидва заразилися вірусом віспи з одного джерела та в один день. Хлопчик праворуч, отримав щеплення проти цієї хвороби в ранньому дитинстві. Другий взагалі не був вакцинований.

{{1}}

У сучасному світі віспа - скоріше відгомін історії, адже ще у 1979 році ВООЗ офіційно визнали, що віспу ліквідовано. Проте, фото було зроблено ще на початку 1900-х років, коли вірус віспи все щебув смертельно небезпечним для людей по всьому світу. Сильне висипання — один з головних симптомів віспи. Люди, які виживали після хвороби, залишалися зі шрамами та рубцями на все життя.

Фотографію зробив доктор Ворнер, який на той час працював у одній з лікарень Великобританії та вивчав хворобу. Він зробив кілька серій фото, одна з яких порівнювала протікання хвороби у вакцинованих та невакцинованих пацієнтів. Ті, хто мав щеплення, не мали таких жахливих проявів віспиНавіть в людей, які були інфіковані вірусом, хвороба минала швидше та без страшних наслідків.

"Саме завдяки глобальній вакцинації сьогодні ми дізнаємося про віспу лише з книжок. Втім все ще існують багато інших хвороб, як кір, дифтерія або поліо, які нам треба подолати. Ці фото є дуже показовим аргументом про необхідність вакцинації всім, хто агітує, що можна не робити щеплення. Повністю подолати ці хвороби в країні можна лише тоді, коли від них вакциновані більш як 95% населення. Це створює колективний імунітет від хвороби та захищає навіть тих людей, які з медичних причин не можуть вакцинуватися", - додала Уляна Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ