Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині запустили унікальне виробництво ламінованої тканини

Підприємство «Сентіо» запустило єдине в Україні високотехнологічне виробництво матрацної жакардової тканини з повним циклом виробництва у селі Яструбичі Радехівського району.

Він включає в себе основонамотувальний  етап, безпосередньо етап ткання та унікальний для  України етап ламінування тканин. До цього моменту цей вид тканин лише імпортували з Китаю, Туреччини та країн ЄС.

«Мене дійсно вразило це підприємство, тому що це українське виробництво, українські інвестиції. Сьогодні легка промисловість дійсно зростає. Вражає саме відношення тих людей, які створили це підприємство, як вони розбираються у всіх деталях.

Це унікальне виробництво, єдине в Україні. В них щодня збільшується кількість замовлень, і це дуже позитивно для нашої економіки. Хочеться, аби наша країна увійшла в топ-50 країн світу, де активно створюються нові підприємства. Добре, що Львів в цьому сенсі працює дуже добре», – ділиться враженнями заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук.

Як відомо, компанія заснована у 2009 році у селі Яструбичі (Радехівський район Львівської області). Станом на березень 2017 року завершено реконструкцію приміщення призначеного для ткацького виробництва загальною площею 2182,1 м кв.

«Сьогодні у нас на Львівщині відновлюється виробництво тканини. Це символ відновлення України. Бо я переконаний, що там, де відновлюється виробництво, де працюють українські інвестиції, там буде незалежна Українська держава», – сказав голова ЛОДА Олег Синютка.

За словами співзасновника ТзОВ «СЕНТІО» Андрія Порецького, виробнича потужність підприємства становить близько 1 500 000 метрів тасьми та близько 100 000 метрів тканини в місяць.

«Підприємство не постало за рік-два. Воно створювалось декілька років. І на цьому ми не плануємо зупинятись. В цьому році планується будівництво ще одно цеху, збільшення потужностей виробничих станків, тощо», – повідомив Андрій Порецький.

Варто додати, що нині на підприємстві працює 31 людина, проте є можливість працевлаштувати ще 30 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ