Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Універсіаду скасували, а Олімпіаду - ні

З 11 по 21 грудня у швейцарському Люцерні мала відбутися 30-та зимова Універсіада. Однак менше ніж за два тижні до початку змагання, які проходять раз на два роки, відмінили.

Причина такого рішення - погіршення епідеміологічної ситуації у світі та поширення нового штаму коронавірусу “Омікрон”. Через це уряд Швейцарії заборонив в’їзд із деяких країн, аби запобігти розповсюдженню хвороби. 

Універсіада у Швейцарії мала проходити у шести кантонах і на восьми спортивних об'єктах за участю спортсменів із понад п'ятдесяти країн. У програмі були змагання з десяти видів спорту: біатлон, керлінг, фігурне катання, гірськолижний спорт, лижні перегони, фристайл, хокей, сноубординг, шорт-трек і спортивне орієнтування на лижах.

Наступна зимова Універсіада має пройти у 2023 році в американському місті Лейк-Плесід.

Разом із тим Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не планує переносити зимові Олімпійські ігри-2022, які мають пройти в Пекіні з 4 по 20 лютого. 

Китайська влада сподівається, що новий штам коронавірусу «Омікрон» не вплине на проведення масштабних змагань. Однак на них не допустять іноземних глядачів, а учасники Олімпіади та весь персонал щодня проходитимуть тестування на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ