Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Університет нафти і газу з Івано-Франківська моніторитиме ситуацію на стебницькому «Полімінералі»

Під час розширеного засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації розглянули ситуацію, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», повідомила прес-служба Львівської облради.

Участь в обговоренні взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, науковці з НУ «Львівська політехніка», Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, ТзОВ «Інститут «Гірхімпром», представники Державної екологічної інспекції у Львівській області, ПАТ «Львівобленерго» та ін.

Під час наради напрацювали першочергові заходи, які необхідно вжити, а також порушили питання проведення моніторингу ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

Найцікавішими були пропозиції завідувача кафедри геотехногенної безпеки та геоінформатики, доктора геолого-мінералогічних наук, професора університету нафти і газу з Івано-Франківська Едуарда Кузьменка, який надав пропозиції по моніторингу, які й були прийняті за основу. «У співпраці з іншими науковими установами цей вуз буде здійснювати моніторинг ситуації, а також напрацьовувати пропозиції щодо запобігання поширенню негативних явищ на цій території», - зауважив Андрій Білоус.

Нагадаємо, що 10 жовтня депутати Львівської обласної ради з обласного фонду охорони навколишнього середовища скерували на моніторинг – 1,483 млн грн.

Крім того, екологічна комісія  підтримала зміни до показників обласного бюджету за результатами 9 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ