Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Уночі війська росії обстріляли 9 областей України

20 серпня та у ніч на 21 серпня російські війська обстріляли 9 областей України. Найбільше обстрілів зазнали Сумщина, Харківщина, Херсонщина, Луганщина та Запоріжжя.
Фото - ілюстративне

Про це пише Суспільне з посиланням на ОДА. 

Чернігівщина: за добу — 7 обстрілів (40 вибухів). Росіяни били з артилерії та мінометів по Новгород-Сіверському та Корюківському районах. Про втрати серед місцевого населення та пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

Сумщина: вночі та вранці росіяни здійснили 3 обстріли прикордоння. Зафіксовано 39 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Есманська, Хотінська громади. Били з мінометів та гранатометів. Без наслідків.

Вчора протягом дня війська РФ здійснили 14 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 56 вибухів. Обстрілів зазнали Великописарівська, Білопільська, Есманська, Свеська, Зноб-Новгородська, Краснопільська, Хотінська громади. Били з мінометів, артилерії, гранатометів. Крім того, здійснено авіаудар – з гелікоптера випущено 4 некеровані авіаційні ракети НАР (Хотінська громада). Без наслідків.

Дніпропетровщина: протягом дня Нікопольщина кілька разів була під російським артилерійським вогнем. Дісталося районному центру, Марганецькій та Покровській громадам. На щастя – без загиблих та постраждалих. Але є руйнування: понівечені два приватні будинки, господарські споруди, легкові авто.

Атакували російські війська й Зеленодольську громаду Криворізького району. Виникла пожежа, рятувальники її загасили.

Запорізька: за минулу добу війська РФ здійснили 92 удари по 23 містах та селах області. 85 артилерійських обстрілів припали по території Оріхова, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Ольгівського, Малинівки, Білогір'я, Левадного, Степногірська, П'ятихаток, Плавнів, Лук'янівського та інших прифронтових населених пунктів.

Також окупанти здійснили три БПЛА-атаки на Павлівку та Чарівне й обстріляли з РСЗВ Широке, Червоне, Новодарівку та Кам'янське.

Внаслідок артобстрілу по Широкому смертельні поранення отримав 61-річний чоловік. Травмована 77-річна жінка з Широкого та 58-річний житель Малої Токмачки; оперативно доставлені в лікувальні установи.

Надійшло 6 повідомлень про руйнування житлових будинків в результаті обстрілів.

Харківщина: на Слобожанському напрямку війська РФ з мінометів та артилерії обстріляли населені пункти Варварівка, Бударки, Землянки Чугуївського району та Комісарове Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку окупанти завдали авіаудару західніше Миколаївки. Вели безуспішні наступальні дії в районі Синьківки. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали населені пункти: Тополі, Масютівка, Куп’янськ, Кислівка, Берестове.

Вчора внаслідок обстрілів м. Вовчанськ загинув 71-річний чоловік. В місті пошкоджено приватний будинок, квартиру в багатоквартирному будинку, будівлю Вовчанського протитуберкульозного диспансеру.

Внаслідок численних обстрілів м. Куп’янськ пошкоджено 2 приватні будинки, сталася пожежа. Пошкоджено адміністративні будівлі, гаражі та 2 автомобілі АТ "Харківобленерго", пошкоджено 5 автомобілів, сталися пожежі. Знищені та пошкоджені 5 автомобілів місцевих жителів, пошкоджене відділення "Нової пошти", газогін, виникли кілька пожеж. Також обстрілом пошкоджено будівлю ліцею, міст через р. Оскіл.

Отримали поранення 10 людей, госпіталізовані 2 постраждалих. Також при наданні допомоги людям зазнав поранення 35-річний фельдшер швидкої допомоги. Близько 16:30 під час обстрілу Куп'янська зазнав поранення співробітник Нацполіції.

У с. Борщова Харківського району на території кооперативу "Дружба" 51-річний чоловік наступив на міну типу "Пелюстка". Госпіталізований з вибуховим пораненням в стані середньої тяжкості.

Луганщина: під ударами знову Невське та Білогорівка; росіяни продовжують масово використовувати ствольну і реактивну артилерію вздовж усієї лінії фронту, обстрілюючи і позиції Сил оборони, і житлову забудову. За добу здійснили 154 обстріли (551 снаряд).

Донеччина: 7 поранених цивільних за добу. Під вогнем росіян — 10 населених пунктів: смт Велика Новосілка, смт Петрівка, Часів Яр, Красногорівка, Авдіївка, с.Кліщіївка, с. Соловйове, с.Новоукраїнка, с.Неліпівка, с.Предтечине. Пошкоджено 2 приватні житлові будинки, цивільний автомобіль.

Миколаївщина: вночі під російським обстрілом була акваторія та м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає.

Вчора та сьогодні вночі окупанти з артилерійських установок та з РСЗВ обстріляли населені пункти Куцурубської громади. Внаслідок обстрілу в одному з населених пунктів виникла пожежа господарчої будівлі на території підприємства. Минулося без постраждалих.

Херсонщина: за добу по області армія РФ здійснила 78 обстрілів (377 снарядів), з них по м. Херсон — 7 обстрілів (47 снарядів).

Окупанти з мінометів обстріляли Понятівку Дар‘ївської громади; поранень зазнала 68-річна жінка.

Також росіяни атакували Золоту Балку Новоолександрівської громади. По населеному пункту російська артилерія вдарила близько пʼяти разів. Через обстріли зруйновано господарську споруду. Легкі поранення отримав 69-річний чоловік. Його шпиталізували.

Через російський обстріл Козацького Новокаховської громади постраждали місцеві мешканці.

Російський танк прицільно вдарив у житловий будинок, внаслідок чого загинула 60-річна жінка. У 45-річної жінки – множинні уламкові поранення. Її шпиталізували.

Окупанти з безпілотника скинули два вибухові пристрої на чоловіка, який йшов вулицею Новоберислава. Від отриманих поранень 33-річний місцевий житель загинув на місці.

Всього за добу через російську агресію 2 людини загинуло, 3 — дістали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ